Kerstvakantie  - Kleurplaten, kaarten, ecards, knutselen en recepten
Verstuur je kerstkaartjes Kleur leuke kleurplaten voor kerst Knutsel je eigen kerstster en kijkdoos Bak het heerlijke kerstbrood Darlinqs Thuis pagina
Recepten voor kerst. Bloem, melk, suiker, suiker, zout.
Bak je eigen kerstbrood!

Kerstbrood bakken - deel 1

500 gram bloem
1 Theelepel zout
2 Theelepels suiker toevoegen

60 gram boter
15 gram gist
3 deciliter melk

De gist en de boter oplossen in de melk. Om een lekkere deeg de krijgen is het altijd goed om de melk een klein beetje te verwarmen.

Doe de bloem in een kom. Maak een holletje in de bloem, net als een soort vulkaan met een krater. Giet de melk boter gist mengsel in dit gat. Nu roer je met een lepel voorzichtig telkens een beetje bloem in de zee en langzaam word het deeg. Nu gebruik je je handen en begin je het deeg te kneden. Je merkt dat de deeg nu langzaam soepeler wordt*. Het resultaat moet een hele zachte, gladde deeg zijn. En goed om te weten: des te langer je de deeg kneedt, des te zachter wordt die. Hmm, en dat proef je!

Neem een theedoek maak deze wat vochtig en leg deze doek over de schaal.**

Zet de schaal met het deeg ergens neer waar het warm is, bijvoorbeeld bij de radiator. Het deeg kan verwerkt worden zodra deze twee keer zo groot geworden is.

Lees hier deel twee

* wanneer de deeg te droog is dan moet je wat water toevoegen, wanneer hij te nat is wat bloem.
** Zonder nat doek droogt de deeg snel uit en dan is die niet meer zo soepel.


De Darlinqs, een grappig maar vooral vrolijk volkje

Een fantasiewereld voor kinderen van 2 tot 100 jaar.

 

©2005-2008 Maya Schmucki, Schmucki Design